Fra musikklinja til medisinstudent

Hannah Skuggevik (24) manglet både poeng og realfag. Ett år og seks fag senere gikk drømmen om å studere medisin i oppfyllelse.

- Jeg slet litt med nynorsk på videregående, ellers har jeg klart det meste bra. Jeg manglet bare det lille ekstra for å komme inn på medisin, sier Hannah.

Det var først på folkehøgskolen at Hannah bestemte seg for å studere medisin. Hun hadde tidligere gått på musikklinjen på VG1, og manglet både poeng og realfag for å komme inn på drømmestudiet.

- På videregående hadde jeg ikke så stor peiling på hva jeg skulle bli. Etter et år på folkehøyskole bestemte jeg meg for å studere medisin. Da måtte jeg forbedre flere karakterer og ta noen realfag.

Hanna

Fra 5 til 6

Mange har behov for gode støttespillere for å klare å yte det lille ekstra og komme seg over «karakterkneika». Hannah satte spesielt stor pris på alt engasjementet fra lærerne og miljøet på Sonans.

- På vanlig videregående var det ingen som forklarte hvorfor jeg fikk 5 og ikke 6. For da var 5 en god nok karakter. Med andre ord: Jeg var en typisk 5-er-elev, men fikk aldri hjelp til å bli bedre. Men på Sonans fikk jeg tett oppfølgning og hjelp og råd til hvordan jeg kunne prestere bedre og hvordan 5eren kunne bli til en 6er.

Ettersom hun ikke hadde tatt noen realfag på videregående måtte Hannah ta fagene Matte 1T, Kjemi 2 og Fysikk. I tillegg ønsket hun å forbedre karakterene sine i naturfag, samfunnsfag, norsk hovedmål og norsk sidemål. 

- Det resulterte i et karaktergjennomsnitt på 6,7, opp fra 4,9. På Sonans lærer man å lese på en eksamensrettet måte. Dessuten fikk jeg veldig god veiledning, sier hun.

Bestill gratis rådgivning

Bedre studieteknikk

Hannah kan imidlertid fortelle at året hun gikk på Sonans gjorde mer for henne enn bare å heve karaktergjennomsnittet på vitnemålet.

- Mange synes det er kjipt å bruke et år på Sonans fordi de mener at det er bedre å jobbe eller å gå på universitetet. Men etter et år på Sonans fikk jeg mye bedre studieteknikk. Det har kommet veldig godt med nå når jeg går på universitetet. På denne måten har jeg fått en mye bedre overgang fra videregående til studiene, avslutter hun.

Skriv ny kommentar