Fra matte-angst til mestring

Lene Kristine Daastøl (25) fra Kragerø hadde ikke god nok karakter i matte for å komme inn på lærerstudiet. Nå forbedrer hun matte-karakteren som privatist på Sonans i Porsgrunn.

– Da jeg skjønte at jeg ville bli lærer, innså jeg at mattekarakterene mine fra videregående var for dårlige. Jeg fikk karakterene 2 og 3, forteller Lene.

Høsten 2016 ble nemlig opptakskravene til lærerutdanningene skjerpet. Karakterkravet i matte ble hevet fra 3 til 4. For å klare det nye opptakskravet er det ingen vei utenom for Lene. Hun må forbedre karakteren.

– Matte har aldri vært et fag jeg har interessert meg for eller gjort det bra i. Jeg har rett og slett litt matte-angst. Jeg har for øvrig 5 i geografi og engelsk, de fagene jeg ønsker å undervise i på sikt.

Ønsker tett oppfølging

Lene gikk ut fra videregående med generell studiekompetanse, men uten å vite hva hun ønsket å gjøre videre. Etter flere år med reising, jobbing og studier hos blant annet NTNU i Trondheim, endte hun opp som vikar ved en skole i Kragerø.

– Det var først da jeg forsto at jeg ville bli lærer. Drømmen er å komme inn på lærerstudiet høsten 2017. Jeg vil gjerne jobbe på mellomtrinnet.

Men for å nå målet, må mattekarakteren forbedres. Lene ønsket tett oppfølging frem mot privatisteksamen for å øke sjansene for et karakterhopp. Valget falt raskt på Sonans i Porsgrunn. Hun begynte høsten 2016, og må avlegge to eksamener i matte. Før jul tok hun eksamen i 1P, og før sommeren 2017 er det 2P-eksamen som venter.

Bestill gratis rådgivning

 – Én av de sterkeste i klassen

Lene roser læreren hun har hatt på Sonans dette semesteret.

– Knut Sagafos er en utrolig dyktig mattelærer som har snudd synet mitt på faget. Matte har faktisk blitt gøy, og jeg er nå én av de sterkeste i klassen. Man merker at lærerne her virkelig ønsker at man skal lykkes, de bryr seg.

Les Knuts 5 beste tips for å lykkes på matteeksamen.

Lene synes det har vært motiverende å gå på Sonans. Hun har møtt flere som er på samme alder og i samme situasjon.

– Det er verdt å jobbe hardt for å nå drømmen sin.

Lene Kristine Daastøl (25)
Bilde: Lene Kristine Daastøl (25)

– Fikk 5 på prøveeksamen i matte

På Sonans er gratis prøveeksamen inkludert i kursavgiften. Det er mange som benytter seg av dette. Også Lene.

– Jeg fikk nylig 5 på prøveeksamen og venter nå i spenning på karakteren fra matteeksamen i 1P. Den er jo med og avgjør om jeg kommer inn på lærerstudiet eller ikke. Jeg må vente til nyåret før jeg får svar.

Se hvordan det gikk på matteeksamen for Lene

25-åringen er alt i alt veldig fornøyd med skolen i Porsgrunn og er glad for at hun valgte å følge undervisningen ved en skole.

– Skolen i Porsgrunn ligger fint til. Det er kort vei til togstasjon og bussterminal. Beliggenheten, medelevene og lærerne er med på å gjøre Sonans til en utmerket skole, avslutter Lene.

Sjekk snittet ditt

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Sanna er Sonans sin chatrobot. Spør et spørsmål så får du svar. For at du skal få best mulig svar, vennligst velg hvilken skole som er mest relevant for deg.
-
Les mer: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-