Fra dropout til jusstudent

Øyvind Dypvik (25) slet med motivasjonen på skolen og ante ikke hva han skulle gjøre med livet sitt. Så fant han skolegleden, og nå blir han jurist.

– På videregående syntes jeg det var det umulig å tenke på hva jeg skulle gjøre som voksen. Jeg hadde egentlig ikke som mål å ta noe mer utdanning etter videregående. Jeg tenkte at jeg skulle få meg en jobb en gang, men jeg hadde ikke så mange tanker om hva jeg ville jobbe med, sier Øyvind.  

Øyvind

Fikk studiekompetanse som privatist

Etter videregående begynte Øyvind på Sonans i Tromsø for å få studiekompetanse. Han hadde fremdeles ikke bestemt seg for hva han skulle bruke studiekompetansen til, men fikk motivasjon til å studere da han gikk på Sonans.

– Jeg tok alle norskfagene, fysikk og naturfag på Sonans. Jeg er veldig fornøyd med at jeg fullførte videregående på bare ett år.

Øyvind trekker frem lærerne på Sonans som en av de viktigste grunnene til at han fikk studiekompetanse.

– Grunnen til at jeg klarte å få studiekompetanse på Sonans er lærernes tilnærming til elevene. Jeg vil spesielt trekke frem nærheten mellom lærerne og elevene og den tette oppfølgingen man får, forteller han.

Han viser også til at studiemiljøet er godt, og at mange av medelevene var i samme situasjon som han selv var.

– Sonans tar imot alle, uansett om man mangler studiekompetanse eller om man vil forbedre 5eren til en 6er. Felles for alle elevene er at vi vil bygge opp selvtilliten til hverandre og at vi har fokus på eksamen.

Bestill gratis rådgivning

Skolelyst og motivasjon

Øyvind slet ikke med noen spesielle fag på videregående, men med motivasjonen. Det gikk utover flere fag. Derfor trengte ikke Øyvind bare faglig utvikling, men også motivasjon til å fortsette skolegangen.

– Sonans har gitt meg skolelysten tilbake. Videregående traff meg ikke helt. Det inspirerte meg ikke til å stå opp om morgenen. På Sonans fikk jeg vist hva jeg kan av det faglige uten de strenge kravene til oppmøte. Det gav meg pågangsmot, sier han.

Selv om Øyvind ikke hadde planlagt å studere juss, er han i dag veldig fornøyd med at han fikk gode nok karakterer til å søke seg til et av de studiene med høyest inntakskrav.

– Det var faktisk norskundervisningen på Sonans som gjorde at jeg fikk øynene opp for jusstudiet. Norskfaget handler om å tolke tekster og argumentere, akkurat som på jussen. Lærerne på Sonans gjorde norskundervisningen spennende, som igjen gav meg skolelyst og motivasjon til å søke jusutdanningen.

Øyvinds anbefaling

Øyvind vil anbefale Sonans til alle som har et ønske om å forbedre karakterer eller få studiekompetanse. Han understreker at alle kan gå på Sonans, uansett om man sliter med fagene eller med motivasjonen.

– Den største utviklingen for min del var ikke nødvendigvis det faglige. Det var holdningene. Jeg fikk øynene opp for skolegang, studier og fag. Og fikk lyst til å studere juss på universitetet. Det trives jeg veldig godt med i dag, avslutter Øyvind. 

Sjekk snittet ditt

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-