Fra 4 til 6 i naturfag

For Christina Nørstrud (26) fantes det ingen lettvint måte å komme inn på drømmestudiet i rettsvitenskap. Med et karaktersnitt i underkant av 4 måtte hun stålsette seg for et år med knallhard jobbing.

- Jeg visste allerede hva jeg ønsket å bli, men snittet mitt var langt unna opptakskravene. Det føltes som om jeg hadde en lang vei å gå, sier Christina Nørstrud.

I 2017 lå opptakskravet på en masterutdanning i rettsvitenskap på nærmere 62 konkurransepoeng på UIO. Med et karaktersnitt i underkant av fire startet 26-åringen i august 2017 på Sonans Utdanning i Trondheim.

- Denne gangen skulle jeg derimot gjøre det ordentlig, og var villig til å legge inn det arbeidet som kreves for å nå målet, forteller hun.

Book gratis rådgivning

- En dørstokkmil

Med et vitnemål fra musikklinja på Heimdal videregående skole og en fullført bachelorgrad i musikkteater ville hun nå velge bort den kunstneriske siden av seg selv.

- For meg var det en «dørstokkmil» å regne ut snitt og planlegge hvilke fag jeg skulle ta på egenhånd. Jeg ringte derfor Sonans og fikk snakke med en rådgiver som gav meg et forslag til en fagplan og hvordan jeg kunne nå målet mitt. Hele prosessen føltes veldig trygg og ordentlig, sier Christina.

23/5-regelen hjalp Christina

På den uforpliktende rådgivningstimen med Sonans ble hun informert om hvordan hun kunne forbedre karakterene sine og søke høyere utdanning etter 23/5-regelen. Er du over 23 år og kan dokumentere fem års arbeidspraksis og/eller utdanning, trenger du bare seks fag for å søke deg til videre studier.

- Jeg var 26 år og det var lenge siden jeg gikk på videregående. Det betyr at jeg hadde «mistet» kunnskapsgrunnlaget fra den gang, og det føltes litt som å begynne helt på nytt i alle fag. Det gjorde fagene overraskende vanskelige.

Det første semesteret på Sonans endte imidlertid med solide karaktersprang for Christina, med blant annet 6 i naturfag.

- Jeg har definitivt lagt større press og krav til meg selv som privatist, men alt det harde arbeidet var verdt det da jeg fikk eksamensresultatene mine, forteller hun.

Regn ut snittet ditt

- Lærerne med hele veien

- Ryktet om at Sonans har de beste lærerne stemmer. De er engasjerte, kunnskapsrike og flinke i å undervise i faget sitt. Det er noe av grunnen til at jeg har deltatt i alle timer. Dessuten er de villige til å hjelpe utenfor klasserommet, enten det er på kontoret, på gangen eller på mail. De er med deg hele veien til eksamen, sier Christina.

- Jeg har fått et nytt syn på fag og jeg forstår hvor viktig de faktisk er. Ikke minst gjelder det sammenhengen mellom fagene. For meg var det for eksempel en fordel å ha hatt norsk da jeg skulle opp til historieeksamen, fortsetter hun.

Christina Nørstrud anbefaler

Christinas anbefaling

Er du en som vurderer å ta fag på Sonans har Christina et godt råd:

- Selv var jeg ikke særlig sosial i tiden som privatist, men jeg har likevel fått stort utbytte av den gode kollokviekulturen på skolen. Det har vært godt å kunne jobbe med medelever etter undervisningen. I eksamenstiden har jeg rett og slett vært avhengig av dem, avslutter hun.

 

Den 20. juli 2018 fikk Christina vite via Samordna opptak at hun kom inn på drømmestudiet sitt. Gratulerer!

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}




{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-