Fra 3 i snitt til medisinstudent

På videregående brydde ikke Morten Winberg (30) seg om karakterene sine. Nå studerer han medisin.

– På videregående var ikke karakterene viktige for meg i det hele tatt. Jeg var flink i gym, men det var det. Nå studerer jeg medisin på Universitetet i Oslo. Det skyldes to faktorer. Forsvaret og Sonans.

I forsvaret deltok Morten på et sanitetskurs. Det åpnet virkelig øynene hans for medisinstudiet. Men med 3 i snitt fra videregående, føltes veien frem til et medisinstudium uendelig lang. Opptakskravene var høye.

– Det var ingen tvil. Jeg var nødt til å forbedre karakterene mine. Jeg måtte heve snittet mitt fra 3 til nærmere 6, forteller han.

Morten som tidligere ikke hadde tatt videregående seriøst, måtte virkelig begynne å ta tak.

Morten 2017

23/5-regelen hjalp Morten

30-åringen fra Mysen begynte på Sonans i Oslo høsten 2013. Han benyttet seg av en gratis rådgivningstime. Der ble han informert om at han kunne forbedre karakterene sine med 23/5-regelen. Det betyr at om du er over 23 år og kan dokumentere fem års arbeidspraksis og/eller utdanning, trenger du bare seks fag for å få generell studiekompetanse.

– Disse seks fagene tok jeg over to semestre. I tillegg måtte jeg ta et par realfag som kreves for å komme inn på medisin.

Morten fikk god hjelp av rådgiverne på Sonans til å legge opp studiene. I tillegg deltok han på blant annet et gratis kurs i studieteknikk i regi av skolen.

– Jeg som hadde vært så udisiplinert tidligere, trengte virkelig innspill til hvordan jeg skulle legge opp løpet og lykkes.

Bestill gratis rådgivning

Fra 3 til 5,4 i snitt

Morten gikk fra et karaktersnitt på 3 til imponerende 5,4. Med alderspoeng, realfagspoeng og poeng for fullført militærtjeneste i tillegg sikret han seg plass på medisinstudiet.

– Lærerne var mine viktigste støttespillere. De motiverte meg hele veien og skal ha stor ære for at det gikk så bra. Den eksamensrettede undervisningen på Sonans gjør at man lykkes, hvis man gidder og vil.

Likevel understreker Morten at den viktigste jobben er det uten tvil han selv som har gjort. At han hadde et klart mål om å komme inn på medisin, drev ham fremover.

– Det krevde en god porsjon egeninnsats, men var så absolutt verdt det, avslutter den målrettede medisinstudenten som du i fremtiden kanskje møter på et legekontor nær deg.

Har du også en drøm om medisinstudier? 

Sjekk snittet ditt

Kommentarer

Hei! Hvor mye ca. kostet å ta opp alle de fagene som du trengte for å komme inn på medisin studiet?

Hei,

Sonans tilbyr en pakke som heter Medisinpakken med alle fagene du trenger for å komme inn. Les mer her.

Hilsen,

Anne Brit, Sonans

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-