Fra 3 i biologi til medisinstudent

Samrin Arshad (22) har alltid drømt om å studere medisin. Skyhøye inntakskrav gjorde at karakterene hennes fra videregående ikke strakk til. Etter Sonans ble hun medisinstudent.

– Det som er så fint med Sonans er at alle er i samme båt. Vi har til felles at vi ikke har nådd målene våre ennå, og det har motivert meg, sier Samrin.

Eksamensstress på videregående

På videregående visste Samrin at hun ville studere medisin. Men mot slutten av vg3 tok eksamensstresset overhånd.

– Jeg gjorde mitt beste, men jeg gikk på en liten smell. Det var stressende å ha så mye å gjøre, forteller 22-åringen. 

På videregående fikk ikke Samrin de karakterene hun trengte for å komme inn på medisin. Hun forteller at hun ble i tvil om hun skulle ta opp fag som privatist.

– Jeg måtte velge om jeg skulle bruke tid på å ta opp fag for å komme inn på førstevalget mitt, eller om jeg skulle gå for andrevalget mitt. Mange frarådet meg å bruke tid på å ta opp fag som privatist, men i dag er jeg veldig glad for at jeg gjorde det. Det å ta opp fag er ikke bortkastet tid, sånn som mange tror. For mange åpner det mange muligheter senere i livet. 

Bestill gratis rådgivning

Sonans gir eksamenrettet undervisning

På Sonans møtte ikke Samrin bare lærere, men også andre elever med de samme ambisjonene.

På Sonans, forbedret Samrin biologikarakteren sin fra 3 til 6. I tillegg tok hun kjemi, fysikk og norsk. På spørsmål om hva som er grunnen til at hun lyktes, trekker hun frem alle de dyktige lærerne.

–Jeg  tror lærerne er den viktigste grunnen til at Sonans er Sonans. De vil virkelig at elevene skal klare det. De bryr seg genuint om elevene og stiller alltid opp for oss. Også når vi ikke har undervisning, forteller hun.

Samrin mener den eksamensrettede undervisningen gjør at man stiller godt rustet til eksamen. 

– Eksamensfokuset er gull verdt. Alle er der for samme grunn – og det er å gjøre det bra på eksamen. Derfor er det så bra at Sonans fokuserer på eksamen fra første dag. Lærerne er veldig tydelige på hva vi må kunne.

Samrin Arshad 2017

Selvutvikling og nye muligheter

Samrin forklarer at hun ikke bare har hatt faglig utvikling på Sonans. Hun har også fått rom til å utvikle seg selv og se nye muligheter.

– På videregående er det så mye som foregår.  Det fører til at man har lite tid til selvutvikling. På Sonans får man mer frihet og tid. Frihet til å tenke på hva man vil videre i livet og tid til å håndtere og forstå pensum skikkelig.

Samrin forteller at hun først prøvde å lese til privatisteksamen på egenhånd. Etter hvert skjønte hun at det var bedre å følge undervisningen i et klasserom.

– Da jeg begynte på Sonans fikk jeg mye mer motivasjon til å oppnå gode resultater.

 

Gå til karakterkalkulator

Kommentarer

Gratulerer Samrin. Dette er et resultat av hardt arbeid! Jeg ønsker det alt det beste! Mvh Ingrid

Gratulerer Samrin.
Se også min hjemmeside: https://norsk-bet.com

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-