Fra 2 til 6 i norsk

Hawer Wahab (23) måtte heve karaktersnittet fra videregående for å bli tanntekniker. 

Da Hawer oppdaget at det var vanskelig å forene familieliv og en utdanning i Forsvaret ville han heller bli tanntekniker. Men da måtte han heve karaktersnittet sitt fra videregående.

Hawer har ikke ligget på latsiden det siste året. Med naturfag, historie og norsk muntlig og skriftlig, pluss to nye fag i IT og sosiologi og sosialantropologi, har det blitt mye undervisning. Blant de mange tilbudene der ute valgte Hawer å ta opp fagene sine via Sonans Utdanning i Porsgrunn.

- En venn av meg jobber som rådgiver på Sonans, og jeg fikk en rådgivningstime hos ham etter Forsvaret. Da ble jeg trygg på at dette var et godt valg for å heve snittet mitt, og sammen laget vi en plan på hvilke fag jeg skulle ta opp, pluss et par nye. At skolen lå like i nærheten av der jeg bor spilte også inn, forteller Hawer.

Bestill gratis rådgivning

På spørsmålet om Hawer er fornøyd med lærerne, utbryter han «selvfølgelig!».

– Lærerne har vært så flinke til å gi av seg selv i klasserommet! Vi kunne stille spørsmål når som helst og noen ga til og med ekstra undervisning til de som hadde behov for det, på eget initiativ, fortsetter han.

Gode eksamenskarakterer

Eksamen ble en stor opptur for Hawer med blant annet karakter 5 i IT, 6 i sosiologi og 6 i norsk muntlig, der han tidligere hadde karakter 2.

- Hadde det ikke vært for læreren min i norsk hadde det ikke gått så bra som det gjorde. Hun var så flink til å forklare pensum og unngå overflødig informasjon som ikke var eksamensrelevant.

Selv om eksamen på Sonans Utdanning tas på vanlig måte, føler Hawer at undervisningen var tilrettelagt på en annen måte.

Regn ut snittet ditt

På videregående skole lærer man alt om faget som man tar med seg resten av livet, med kunnskap om for eksempel Wergeland og Ivar Aasen. Kombinasjonen av denne kunnskapen og god eksamensrettet undervisning fra Sonans, har i hvert fall gitt meg eksamensresultater jeg er svært godt fornøyd med, avslutter Hawer. 

 

Den 20. juli 2018 fikk Hawer vite via Samordna opptak at han kom inn på drømmestudiet sitt. Gratulerer!

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-