Fra 2 i naturfag til sykepleie

Norge trenger motiverte og dyktige sykepleiere. Med dårlige karakterer fra videregående holdt drømmen på å briste for Tor-Erik Benjaminsen (27).

– På videregående tenkte jeg ikke så mye på å gjøre det bra på skolen. Jeg levde mer der og da, og feiret russetiden i stedet for å bry meg om eksamen.

Tor-Erik

Norge kunne mistet en sykepleier

Tor-Erik Benjaminsen har imidlertid lenge vært fast bestemt på at han ville begynne på sykepleie. Ved hjelp av Sonans forbedret han karakterene fra videregående, og nå går han på drømmestudiet.

– Jeg har hele tiden hatt en drøm om å bli sykepleier. Dessverre hadde jeg for dårlige karakterer til å komme inn.

Men Tor-Erik var villig til å gå en omvei for å følge drømmen. Uten den muligheten ville Norge mistet en fremtidig sykepleier.

– Sonans har betydd alt for mine muligheter til å bli sykepleier. Jeg hadde aldri kommet meg inn på sykepleie hvis jeg ikke hadde forbedret karakterene. Og jeg hadde aldri klart å forbedre karakterene uten Sonans.

Bestill gratis rådgivning

Store karakterhopp på Sonans

På Sonans tok 27-åringen opp matte, norskfagene, naturfag, historie og samfunnsfag.

– Jeg forbedret karakterene mine veldig på Sonans. Jeg gikk fra karakteren 2 til 6 i både historie og naturfag. Det er jeg utrolig fornøyd med, sier Tor-Erik.

Han kan ikke unngå å smile når han forteller om første gang han fikk en sekser.

– På Sonans fikk jeg oppleve å få mine første seksere noen gang. Det var helt nytt for meg, og det er en ganske ubeskrivelig følelse når man er vant til å få dårligere karakterer.  

Han mener at læringsmiljøet og de dyktige lærerne på Sonans var helt avgjørende for at han skulle forbedre karakterene sine.

– Miljøet på Sonans består av motiverte og seriøse elever. Man sitter sammen og jobber med skole utover kvelden, og det sosiale miljøet er preget av at man vil gjøre det bra. Og lærerne hadde en interesse for elevene som jeg aldri hadde sett fra lærere før. Man merker at lærerne på Sonans helt genuint vil at vi skal lykkes, sier han.

En ekstra dytt

Tor-Erik er ikke i tvil om at Sonans hjalp ham til å komme inn på sykepleie. I dag vil han anbefale Sonans til andre som ikke gjorde det bra nok på videregående.

– Jeg la ikke ned den innsatsen som var nødvendig på videregående. Og jeg vet at mange andre er i samme situasjon. Hvis man trenger en ekstra dytt for å komme inn på det studiet man drømmer om, vil jeg anbefale å ta et semester eller et år på Sonans. 

Sjekk snittet ditt

Kommentarer

Hei, jeg synes at du gjort en god jobb, ikke minst å oppdage sine ferdigheter og at du kan gjøre det på lik linje med andre og enda bedre, flink du er og lykke til videre med studie.

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-