Fra 2 i matte til psykologistudent

I ett år bestemte Miriam Korsfur (23) seg for å legge alt annet til side og satse hundre prosent på å få gode nok karakterer til å komme inn på drømmestudiet.

- På et tidspunkt stod jeg overfor et veiskille: Skal jeg bruke ett år på å ta opp fag som privatist eller takke ja til sykepleiestudiet, et studie jeg egentlig ikke ville gå, men som var innen umiddelbar rekkevidde.

Miriam ville aller helst begynne på profesjonsstudiet i psykologi. Men dette valget hadde en høy terskel ettersom hun i så fall ble nødt til å forbedre mange av karakterene fra videregående – deriblant mattekarakteren.

- Matte er et fag jeg har slitt mye med på videregående, sier Miriam.

Skole, skole, skole

Hun tok etter hvert en beslutning og bestemte seg for å ta opp fag som privatist på Sonans Utdanning i Trondheim. Med god hjelp av skolens rådgivere satte de opp en plan for det kommende høst- og vårsemesteret med ett mål for øye: profesjonsstudiet i psykologi på NTNU.

- Idet jeg begynte på Sonans valgte jeg å legge jobb og frivillige verv til side og fokusere kun på fag. Det var et hardt år arbeidsmessig, men at jeg jobbet mot et konkret mål gjorde det enklere å sette seg ned med bøkene.

Over to semestre tok hun opp sju fag med strålende resultat.

- Det endte med toppkarakter i seks av fagene, deriblant i matte. Man sitter igjen med en ekstra deilig mestringsfølelse når man får toppkarakter i fag som man har slitt med i flere år.

Miriam Korsfur
Bilde: Miriam Korsfur, psykologistudent
 

Ingen kompromisser

Miriam fikk smaken for psykologifaget allerede på videregående. Det var grunnen til at hun startet på et årsstudium i psykologi høsten 2015. Da ble hun enda mer sikker på at det var dette hun ville studere. Selv om karakterene fra både studier og videregående var gode, var de rett og slett ikke gode nok til å komme inn på profesjonsstudiet.

- Det var tungt å måtte ta videregåendefag igjen. Under tiden på Sonans hadde jeg imidlertid et helt annet utgangspunkt og var drevet av en helt annen motivasjon, sier Miriam.

Det er en kjent sak at mange videregåendeelever ikke er sikker på hva de vil gjøre med livet sitt.

- På Sonans vet mange av elevene hva de vil. Da er det nok lettere å sette seg ned og regne matte og lese geografi. Slik var det i alle fall for meg.

Gode lærere

- Det var også til god hjelp at lærerne var flinke og motiverende. De hadde stor interesse for å lære vekk fag, og denne interessen merket jeg at smittet over på elevene, fortsetter Miriam.

Hun anbefaler alle som vurderer å ta en omvei for å studere det de aller helst vil om å gjøre det, fremfor å ta til takke med alternativer som er mer innenfor umiddelbar rekkevidde.

- Studiene står til alle forventninger så langt, avslutter psykologistudenten. 

Skriv ny kommentar