Fra 2 i matte til lærerstudent

Lene Kristine Daastøl (26) kom inn på lærerstudiet etter å ha knekt mattekoden som privatist på Sonans Utdanning. 

- Jeg ble veldig glad! Det var noe jeg hadde jobbet for siden jeg fant ut at det var lærer jeg ville bli for et par år siden. Hvor glad jeg var? På en skala fra 1-10 lå jeg nok på en 11, smiler Lene.

Forrige sommerfikk hun svar av Samordna opptak om at hun har kommet inn på lærerstudiet ved Universitetet i Oslo. Da hadde Lene allerede svevd lenge på en sky etter at hun fikk 5 på eksamen i matte 2P rett før sommerferien. På høstsemesteret i 2016 fikk hun 4 på eksamen i matte 1P.

- Jeg har bestandig slitt med matte. Aldri i verden om jeg hadde klart å opparbeide en god forståelse for matematikk på egenhånd, fortsetter hun. 

Bestill gratis rådgivning

Knakk mattekoden

- Det er absolutt stor forskjell på hvordan jeg «angriper» en matteoppgave nå. Før så jeg på tall og bokstaver, fikk panikk og tenkte at dette går ikke. Men når jeg bruker metodene som læreren min viste meg slapper jeg mer av når jeg ser dem, sier Lene.

Nå synes hun matte er gøy.

- Det er noe jeg aldri trodde jeg skulle si. På et tidspunkt knakk jeg en kode, og etter det har jeg fått til mer og mer og nå ser jeg lettere de logiske sammenhengene i faget. Det er veldig gøy å sitte igjen med en mestringsfølelse i et fag man før har slitt med.

Høyere karakterkrav

Høsten 2016 ble opptakskravene til lærerutdanningene skjerpet. Karakterkravet i matte ble hevet fra 3 til 4. Høyere mattekrav er en utfordring for mange som ønsker å bli lærer. Lene takker læreren for at hun klarte å oppnå målet sitt.

- Ettersom jeg bare skulle ta matte på Sonans Utdanning, var det læreren min Knut Sagafos som var aller viktigst for meg. Men det var også hyggelig og nyttig å ha sparrepartnere blant medelevene, sier hun.

Er det noe med undervisningen du kan ta med deg til du en gang blir lærer selv?

- Ja. Mattelæreren min var utrolig rolig og behersket og tok seg tid til hver enkelt elev, gjerne etter timen. En slik tålmodighet må jeg nok trene litt på å ha, ler Lene.

Nye studieteknikker

Ettersom Lene slet med å forstå matte måtte hun legge om på sine egne studieteknikker. For henne var det viktigste å jobbe jevnt og trutt.

- Jeg knakk koden ved å droppe skippertakene samtidig som jeg begynte å jobbe mer systematisk, spørre mer og bruke andre studieteknikker som passet meg bedre, avslutter den ferske lærerstudenten.

Sjekk snittet ditt

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-