Fant igjen Newton-genet på Sonans

Oskar Østby (21) fant igjen realfagsgleden som privatist på Sonans Utdanning og krysser fingrene for en utdanning i kybernetikk og robotikk på NTNU til høsten.

- Jeg var tidligere en skoleglad elev som dessverre mistet mye av motivasjonen ved å velge feil linje på videregående, sier Oskar.

Han gikk på linjen i medier og kommunikasjon på videregående. Egentlig banket hjertet hans for realfagene. I løpet av militæret fant Oskar ut hva han egentlig hadde lyst til å gjøre videre.

- Inntil da visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre med livet mitt. På et tidspunkt ville jeg helst inn på medisin, men jeg var milevis unna kravene med tanke på karakterer og realfag. Jeg meldte meg opp som privatist på Sonans for å nå nettopp dette målet. Der fikk jeg raskt matte- og fysikkgleden tilbake, sier han.

NTNU i sikte

Det holdt å finne tilbake til realfagene. I løpet av ett år på Sonans Utdanning i Drammen tok Oskar fagene matte R1 og R2, Kjemi 1 og 2, Biologi 1 og 2 og Fysikk 1 med veldig gode eksamensresultater. Oskar søkte seg imidlertid ikke til medisin. Isteden går han all inn på studiet Kybernetikk og robotikk på NTNU til høsten.

- Newtongenet mitt slo inn igjen på Sonans. Jeg tenkte: «oi, dette er fag jeg koser meg med. Så hvorfor ikke jobbe med noe jeg virkelig synes er morsomt?» Det er lenge siden jeg har blitt utfordret skikkelig i matematikk, noe som hjalp både på motivasjonen og gleden.

- Kommer jeg ikke inn har jeg «ren» Fysikk på andrevalget. Og det er faktisk et studie jeg vil akkurat like mye inn på som førstevalget, fortsetter han.

Ingen "sugarcoating"

På Sonans Utdanning er det til syvende og sist opp til en selv om man når målene man har satt seg. Oskar synes det aller beste med lærerne var ærligheten de viste med tanke på hva som kreves av arbeidsmengde og ferdigheter i fagene.

- Jeg synes det var et knallbra skoleopplegg. Læreren min, Arild, var veldig rett frem. Ikke noe sugarcoating fra den kanten. Jeg likte hvordan han satte fokus på pensum samtidig som undervisningen var fremtidsrettet mot videre studier.

- Jobb i gruppe!

Han anbefaler alle som kan å starte tidlig med å jobbe med fagene i kollokvier.

- Det var veldig godt studentmiljø blant realfagselevene. Jeg ble med i kollokviegrupper tidlig i første semester og vi holdt på helt til siste eksamen. Det er lett å komme i kontakt med andre, og de fleste er seriøse og vil ofte inn på studier med høye karakterkrav, avslutter Oskar. 

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Sanna er Sonans sin chatrobot. Spør et spørsmål så får du svar. For at du skal få best mulig svar, vennligst velg hvilken skole som er mest relevant for deg.
-
Les mer: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-