Hopp til hovedinnhold

Får toppkarakterer mens hun jobber

Om kvelden er Ann Iren Maier (26) rocka bartender. På dagtid er hun mønsterelev i full fart mot studiekompetansen som sikrer drømmejobben.

– Det var skikkelig skummelt å begynne å studere igjen. Jeg gruet meg, og tenkte at jeg var for gammel, og at dette var noe jeg egentlig burde vært ferdig med, smiler Ann Iren i en pause mellom to skoletimer på Sonans i Trondheim.

Kombinerer jobb og skole

Her har 26-åringen fra Drammen tilbrakt mye tid det siste året. Når hun ikke jobber som bartender i en stilling på 60 prosent, tar hun videregående fag på Sonans. Heldigvis var det liten grunn til å grue seg.

– Det er en god miks av folk i alle aldre her, og det er flere som jobber ved siden av. Mange timer kan man også ta på kveldstid, så det er veldig fleksibelt for oss som jobber mye ved siden av. Dessuten fant jeg ut at det var oppmuntrende å se at jeg tilegner meg kunnskap på en ny måte nå enn tidligere, sier hun.

Ann Iren Maier
Ann Iren Maier (26)

Engasjerte lærere

For teori og skole har ikke alltid vært lystbetont. Ann Iren slet med dysleksi, og etter ungdomsskolen var hun skolelei og søkte seg mot praktiske fag. Hun begynte på kokkelinja, men innså raskt at det ikke var drømmeyrket. Etter noen år i forskjellige jobber visste hun at det var sykepleier hun ville bli. Det var bare ett problem: Hun manglet studiekompetanse.

– Jeg fikk anbefalt Sonans av noen venner som sa at de hadde flinke og engasjerte lærere, og at de var veldig eksamensrettet. Det har de helt rett i. Jeg tror ikke jeg hadde klart å gjøre dette på egen hånd. Her får jeg det inn med teskje – på en god måte, altså, ler 26-åringen, som overrasket seg selv ved å oppdage at hun synes norsk litteratur, kultur og språkhistorie er råspennende.

Lettere å motivere seg

– Det er ti år siden jeg sist var i nærheten av dette pensumet, men nå synes jeg flere av fagene er mye mer givende og interessante enn den gangen. Jeg har en helt annen forståelse og motivasjon nå, og så har vi gode lærere som gjør stoffet relevant og aktuelt for oss.

Og så hjelper det å ha et klart mål. For Ann Iren er det sykepleierstudiet. Tanken på å få drømmejobben gjør det lett å motivere seg for de seks eksamenene som venter i mai.

– Jeg føler meg mye mer sikker i dag på det yrkesvalget jeg tar, enn da jeg søkte meg inn på videregående som ung. Dette er en jobb jeg ser for meg å bli gammel i, smiler hun.

 

Bestill gratis rådgivning

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift