Hopp til hovedinnhold

Dette gjør nettstudier perfekt for deg

Å møte opp til faste tider i et klasserom flere ganger i uken lar seg ikke alltid kombinere med andre planer og forpliktelser i hverdagen. For mange er løsningen å ta fag som privatist på nett.

Trenger du å ta opp videregående fag for å få studiekompetanse, forbedre karakterene dine eller ta realfag for å komme inn på drømmestudiet? Det kan du gjøre hvor du vil, når du vil.

- Så lenge du har tilgang på nett kan du studere uavhengig av åpningstider, hvor i verden du er eller hva klokken er. Du må bare komme hjem i tide til å ta eksamen, forteller Emily, som er rådgiver hos Sonans Utdanning.

Hvorfor studere på nett?

Det kan være mange grunner til at nettstudier passer bedre enn klasseromsundervisning. Kolliderer timeplanen med henting i barnehagen, arbeidstid eller reiser? Kanskje foretrekker du å studere hjemme i din egen stue på kveldstid fremfor å møte opp i et klasserom? Har du god oversikt over enkelte emner og ønsker å legge inn innsats på andre? Våre nettkurs er populære fordi du kan studere i ditt eget tempo, i den rekkefølgen du vil.

Se hele fagtilbudet her

- Vi ser at mange av våre nettelever finner en egen læringsro ved å studere på nett, sier direktør for Sonans nettstudier, Kristine Engan Ræder.

Dersom du velger nettstudier hos Sonans får du en egen erfaren faglærer som veileder deg hele veien frem mot eksamen gjennom forelesninger på nett og valgfrie innleveringsoppgaver. Sonans Utdannings nettlærere og kursutviklere er spesialister i å strukturere fag for å sørge for at alle læringsmål er nådd og at du blir klar for eksamen. Det finnes i dag flere gratis ressurser på nett, men ingen som kombinerer fag med oppfølging.

- En av de viktigste fordelene ved å følge et studieløp på nett er at du kan være trygg på at alle læringsmål nås og at du får det klart for deg hva som er viktig for eksamen. I tillegg gir kombinasjonen av opptak av forelesninger og oppgaver med utfyllende skriftlige eller videobaserte tilbakemeldinger nyttig repetisjon i forkant av eksamen.

Bestill gratis rådgivning

Tett oppfølging

Elever som lykkes på Sonans Nettstudier forteller om engasjerte lærere som svarer på spørsmål i fagforum og på individuelle meldinger. De deltar i debatter med andre elever i fagforum på Facebook eller lærer av å lese andres innlegg.

- Det er utrolig moro når vi ser at elever engasjerer seg i fagforum. Ingen trenger å sitte hjemme å lese helt alene – mange elever er flinke til å motivere hverandre og tipse om alt fra fagstoff til leseteknikker på forumet, sier Solveig, som også er rådgiver hos Sonans Utdanning.

Disse fagene kan du ta på nett

- Det korte svaret er at du kan ta alle fag på nett hos Sonans – også kroppsøving og språkfag. Skal du ta flere fag for å komme inn på spesifikke studier som krever realfag, ta påbygg med fagbrev eller 23/5-pakken tilbyr vi egne pakker, sier Jorunn Trønnes som er studiesjef hos Sonans nettstudier.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift