Bushra kom inn på medisinstudiet

Bushra (25) bestemte seg allerede i ung alder for å bli lege. Men veien til Universitetet i Oslo og medisinstudiet har ikke vært helt uten hindre.

— Jeg kom til Norge i 2015 på grunn av krig i Syria. Da hadde jeg allerede studert to år med medisin i hjemlandet, forteller Bushra.

25-åringen har drømt om å bli lege siden hun var liten. Og siden har hun vært fast bestemt på det.

— Lege, det skulle jeg bli. Jeg liker det medmenneskelige. Humanitært arbeid er viktig.

Kunne ikke norsk

Da Bushra kom til Norge kunne hun ikke norsk. Hun innså også at hun måtte gjøre noe med skolegangen fra Syria for å kunne oppfylle drømmen om å komme inn på medisin. Løsningen ble etter hvert Sonans.

— Jeg fikk ikke godkjent noen fag i medisin her. Jeg søkte på nettet. Da fant jeg ut at jeg kunne heve snittet mitt på Sonans. Jeg bestilte en rådgivningstime. Og deretter ble jeg student på Sonans i Haugesund der jeg bodde på den tiden. Jeg tok fag som privatist over en periode på ett år.

Bestill gratis rådgivning

Eksamensrettet undervisning

Bushra tok biologi 1, geofag 1, biologi 2, norsk og geografi på Sonans. Samtidig som hun tok fag fikk hun øvd på norsken. Hun fikk også en oversikt over undervisningssystemet og lærte norske faguttrykk. 

— Sonans har veldig hyggelige ansatte og lærere. Undervisningsopplegget var veldig bra organisert og eksamensrettet. Vi hadde også muntlig høring før eksamen. Det var veldig nyttig for meg.

Bushra benyttet seg av mange av tilbudene på Sonans. Hun tok blant annet prøveeksamen og gjorde oppgaveløsning etter undervisningen.

Fikk toppkarakterer

— Det gikk bra på eksamen. Jeg fikk toppkarakter i biologi 1 og 2 og geofag 1. Og så fikk jeg 5 i norsk.

Bushra klarte ikke holde gleden inne da hun fikk beskjed fra Samordna opptak om at hun hadde kommet inn på medisin på Universitetet i Oslo.

— Jeg ble veldig, veldig glad. Jeg vil anbefale Sonans. Det er veldig bra! Det er fokus på eksamen. Studentene hjelpes til å ha riktig fokus. Det er også et hyggelig miljø, avslutter hun.

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-