Hopp til hovedinnhold

Andreas tok 11 eksamener på ett år

For fem år siden flyttet Andreas Sandnes (25) til Stavanger. Den gangen visste han ikke hva han ønsket å utdanne seg til. Men det er rart hvordan brikkene faller på plass av seg selv noen ganger.

– Jeg tok et årskurs i idrettsfysiologi, og lærte om alt fra kroppens funksjoner til biologi og kjemiske reaksjoner. Jeg ble raskt interessert i fagfeltet. 

– Jeg hadde aldri vært skoleflink, men da jeg studerte idrettsfysiologi opplevde jeg noe jeg aldri hadde gjort før. Jeg synes faget var så spennende at jeg ikke klarte å legge fra meg pensumet. 

Trengte spesiell studiekompetanse

På det tidspunktet hadde Andreas allerede gått i mange forskjellige retninger. Etter videregående tok han fagbrev i bygg- og anleggsteknikk, studerte brønnteknikk og jobbet i eget foretak.

For å komme inn på drømmestudiet trengte han derimot spesiell studiekompetanse.

- Nå var jeg motivert

– Det var her Sonans kom inn i bildet. Jeg tok kontakt via chatten på sonans.no, og kom i prat med en hyggelig og dyktig rådgiver som het Lindy. Hun satte opp en plan på hvordan jeg kunne ta realfagene på ett år.

I løpet av to semestre tok Andreas opp ni fag og totalt 11 eksamener som privatist, med imponerende karakterer.

Tar med seg Sonans videre

– Faglig har jeg hatt stort utbytte av tiden på Sonans. Jeg hadde verken hatt kjemi, biologi eller fysikk tidligere, men nå var jeg motivert. Jeg likte hvordan lærerne tok med seg sin egen personlighet og sin faglige interesse inn i klasserommet. 

Fikk bedre lesevaner

– På samme måte lærte jeg meg selv å kjenne som student. På Sonans lærte jeg hvordan jeg best og mest effektivt kan lære meg nytt stoff.

I dag studerer Andreas biokjemi på Universitetet i København.

 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift