Alder ingen hindring

Terje Liltvedt (66) har vært lærer hos Sonans i syv år, og selv om han er en av våre eldste lærere er han også en av de mest oppdaterte når det kommer til ny og moderne teknologi.

- Terje er morsom og engasjert, og får alt til å virke spennende. Han klarte å få meg til å følge med i timene, og det er det ikke mange lærere som har fått til, sier 22 år gamle Stine Dørsdal Gjøslien fra Lier.

Stine tar sitt tredje semester på Sonans i Drammen, og beskriver læreren som en forståelsesfull og oppdatert mann som lett setter seg inn i elevenes situasjon. Nettkurset har hun benyttet seg mye av, og her er Terje definitivt best.


Bilde: Lærer ved Sonans Drammen, Terje Littvedt

Tidlig teknisk oppdatert

Terje Liltvedt underviser ikke bare på privatistavdelingen i Drammen, men også på nettkurset i historie. Han er opptatt av å følge med på teknologisk utvikling, og har alltid vært oppdatert og tidlig ute når nye produkter og programmer har kommet på markedet.

- Jeg var en av de første jeg kjenner som hadde PC, og var tidlig på nett. Jeg skrev faktisk avhandlingen min i norsk middelalder på PC på slutten av 80-tallet! Jeg har brukt PC siden det kom – både som student, og som lærer, sier 66-åringen.  

Terje er fornøyd med Sonans som arbeidsplass, og mener lærerne får muligheten til å utvikle seg sammen med elevene. Han syns det er fint med en arbeidsplass som ikke er for byråkratisk.  

- Det er morsomt å være med på noe nytt og spennende iblant også. Sonans har en fin profil på undervisningen og er absolutt en spydspiss i utviklingen! Jeg har vært lærer og foreleser i klasserom lenge, men synes det er morsomt med interaktive undervisningstilbud. Nett gir muligheter for å aktivisere undervisningen i form av film, bilder og andre multimedier, og jeg tror det blir mye av dette i fremtiden.

- Nettkurs hos Sonans er ikke bare fjernundervisning og forelesninger via webinar. Jeg mener elevene får ordentlig god oppfølging, og at det til tider kan være enklere å komme i dialog på tomannshånd enn hva man får til i klasserom hvor det kan være mange som kjemper om oppmerksomheten. Det kan også være en fordel med nettundervisning for de som alltid har slitt med høyt fravær, eller for de som bor langt unna de store byene med gode undervisningstilbud. Jeg har virkelig tro på denne formen for undervisning.

Fjernundervisningens fordeler

Terje bodde lenge i USA og tok selv videregående som privatist. På universitetet studerte han idéhistorie og religionshistorie, og han har lenge jobbet som oversetter på norrønt og latin. Han har også en lang erfaring som lærer, både som foreleser på Universitetet i Oslo og som lærer på Eiker videregående skole hvor han har vært i 26 år.  

- Jeg er veldig glad i å reise verden rundt for å se selve historien, og som lærer i nettkurs kan jeg jobbe fra alle hjørner av verden. Det er fint at vi har datamaskinen, sier 66-åringen.

Denne artikkelen er opprinnelig publisert av Byavisa Drammen.

Skolestart i Drammen 22. august
Bestill gratis rådgivning

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-