Hopp til hovedinnhold

Privatister strømmer til Sonans Utdanning

Sonans Utdanning opplever enorm vekst i 2016. Hittil i år ligger privatistskolen 21 prosent foran fjorårets salg.

– Vi hadde enorm pågang i høstopptaket og er nå i gang med våropptaket med skolestart i januar 2017. Foreløpig ser det ut som elever fortsetter å strømme til Sonans, forteller konsernsjef i Sonans Gruppen, Erik Brandt.

Elevene som kommer til Sonans har ulike mål. Mange trenger generell studiekompetanse og andre trenger realfag og/eller høyere snitt for å komme inn på bestemte studier. Se diagram. 

 
Kakediagram privatister
ULIKE MÅL
Sonans Utdanning har spurt et representativt
utvalg av elevene sine om hvorfor de tar fag
som privatist. Tall i prosent.
 

Tror på videre vekst

Strategi- og markedsdirektør, Marit Aamold Sundby, bekrefter at det kommer mennesker som har ulik bakgrunn og ulike mål til Sonans.

– Det som er felles er at de motiveres til å studere hardt. Når eksamen kommer er de klare og de lykkes med sine karakterønsker. De aller fleste kommer også inn på høyere utdanning etter å ha tatt fag på Sonans.

Sonans Utdanning har privatistskoler i åtte byer i tillegg til nettstudier. Privatistskolen har ca. 7500 elever per år.

– Med kontinuerlig vekst og fornøyde elever som anbefaler Sonans til venner og bekjente, tror vi på videre vekst i fremtiden. For tiden er spesielt realfag og 23/5-pakken populært, legger Sundby til.

 

Elevene er fornøyde med lærerne

Faglig leder i Sonans Utdanning, Michael Brekke, informerer om at Sonans Utdanning har arbeidet med et beste praksis-prosjekt for å sikre både faglig og pedagogisk arbeid. I en lærerevaluering scorer Sonans sine lærere over 4 på alle parametere på en skala fra 1 til 5. Med det siste faglige og pedagogiske prosjektet har scoren økt ytterligere.

– Vi har skoler i flere byer, og har samlet kompetansen fra alle våre dyktige lærere. Gjennom å ha utarbeidet beste praksis kan vi nå tilby elevene våre et enda bedre produkt, sier Brekke.

 

Sonans + Frisvold

Sonans Gruppen kjøpte nylig opp Frisvold Privatgymnas i Tromsø. Avtalen trådte i kraft den 29. november i år. Det vil si at privatistskolen nå har totalt åtte skoler i tillegg til Sonans Nettstudier.

– Som eier av Frisvold Privatgymnas vil Sonans Utdanning spre enda mer faglig kvalitet og kompetanse fremover, sier konsernsjef, Erik Brandt.

 

Ser frem til samarbeid

Brandt og flere andre fra administrasjonen i Sonans Gruppen var på besøk hos den nyinnkjøpte skolen i Tromsø i midten av forrige uke. Der møtte de blant annet Turi Sandbakken. Hun har vært leder for Frisvold Privatgymnas i Tromsø de siste årene. Sandbakken blir nå skolens nye rektor.

– Vi ser frem til å bli en del av Sonans Utdanning og mener dette vil være en styrke for både elever og ansatte her i Tromsø, avslutter Sandbakken.

 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift