Privatister strømmer til Sonans Utdanning

Sonans Utdanning opplever enorm vekst i 2016. Hittil i år ligger privatistskolen 21 prosent foran fjorårets salg.

– Vi hadde enorm pågang i høstopptaket og er nå i gang med våropptaket med skolestart i januar 2017. Foreløpig ser det ut som elever fortsetter å strømme til Sonans, forteller konsernsjef i Sonans Gruppen, Erik Brandt.

Elevene som kommer til Sonans har ulike mål. Mange trenger generell studiekompetanse og andre trenger realfag og/eller høyere snitt for å komme inn på bestemte studier. Se diagram. 

 
Kakediagram privatister
ULIKE MÅL
Sonans Utdanning har spurt et representativt
utvalg av elevene sine om hvorfor de tar fag
som privatist. Tall i prosent.
 

Tror på videre vekst

Strategi- og markedsdirektør, Marit Aamold Sundby, bekrefter at det kommer mennesker som har ulik bakgrunn og ulike mål til Sonans.

– Det som er felles er at de motiveres til å studere hardt. Når eksamen kommer er de klare og de lykkes med sine karakterønsker. De aller fleste kommer også inn på høyere utdanning etter å ha tatt fag på Sonans.

Sonans Utdanning har privatistskoler i åtte byer i tillegg til nettstudier. Privatistskolen har ca. 7500 elever per år.

– Med kontinuerlig vekst og fornøyde elever som anbefaler Sonans til venner og bekjente, tror vi på videre vekst i fremtiden. For tiden er spesielt realfag og 23/5-pakken populært, legger Sundby til.

 

Elevene er fornøyde med lærerne

Faglig leder i Sonans Utdanning, Michael Brekke, informerer om at Sonans Utdanning har arbeidet med et beste praksis-prosjekt for å sikre både faglig og pedagogisk arbeid. I en lærerevaluering scorer Sonans sine lærere over 4 på alle parametere på en skala fra 1 til 5. Med det siste faglige og pedagogiske prosjektet har scoren økt ytterligere.

– Vi har skoler i flere byer, og har samlet kompetansen fra alle våre dyktige lærere. Gjennom å ha utarbeidet beste praksis kan vi nå tilby elevene våre et enda bedre produkt, sier Brekke.

 

Sonans + Frisvold

Sonans Gruppen kjøpte nylig opp Frisvold Privatgymnas i Tromsø. Avtalen trådte i kraft den 29. november i år. Det vil si at privatistskolen nå har totalt åtte skoler i tillegg til Sonans Nettstudier.

– Som eier av Frisvold Privatgymnas vil Sonans Utdanning spre enda mer faglig kvalitet og kompetanse fremover, sier konsernsjef, Erik Brandt.

 

Ser frem til samarbeid

Brandt og flere andre fra administrasjonen i Sonans Gruppen var på besøk hos den nyinnkjøpte skolen i Tromsø i midten av forrige uke. Der møtte de blant annet Turi Sandbakken. Hun har vært leder for Frisvold Privatgymnas i Tromsø de siste årene. Sandbakken blir nå skolens nye rektor.

– Vi ser frem til å bli en del av Sonans Utdanning og mener dette vil være en styrke for både elever og ansatte her i Tromsø, avslutter Sandbakken.

 

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-