Halvveis til målet om lærerstudiet

Lene (26) har karakterene 2 og 3 i matte fra videregående, men må ha 4 for å komme inn på lærerstudiet. Slik gikk det på hennes første matteeksamen som privatist på Sonans i Porsgrunn

For å være helt ærlig, så har jeg jobbet ræva av meg for å få den fireren. Det er ingen snarveier enn hardt arbeid som gjaldt for meg. Noen tar det veldig fort, mens jeg tok det ikke så fort. Jeg var på alle undervisningstimene i matematikk 1P, og fulgte nøye med og skrev mye ned i min egen bok. 

Endret syn på matematikk

Knut Sagafos er en utrolig dyktig mattelærer som har snudd synet mitt på faget. Matte har faktisk blitt gøy, og jeg er nå én av de sterkeste i klassen. Jeg opplevde at tempoet i undervisningen var høyt i starten - men Knut repeterte alt på slutten, så vi lærte stoffet godt likevel. "Her gjelder det bare å henge på" sa han.

Jobbet hardt på egenhånd

Etter skolen satt jeg gjerne med det kapittelet vi nettopp hadde jobbet med, og jeg satt også 3-4 ganger i uken og regnet på egenhånd. I tillegg til læreboka, fant jeg også mange oppgaver på nettet (spesielt på matematikk.net), samt at jeg hørte på en sørlending som forklarte ting nøye på video.

Brukte menneskene rundt 

Jeg lærer også mye av å lære andre, så jeg satt noen ganger med en som var litt svakere enn meg, og lærte den personen regnemetoder - det hjalp meg mye. I tillegg forsøkte jeg å holde tritt med den sterkeste i klassen. Faren min og broren min er genier i matematikk, så jeg fikk også litt hjelp av dem (var visst min bror som fikk alle de gode genene når det gjelder matte).

Lene Daastøl fikk fire på matteeksamen
Lene Daastøl fikk fire på matteeksamen
 

Fullt fokus på undervisningen

På starten av semesteret var jeg veldig asosial, noe som egentlig ikke ligger i min natur, men jeg tenkte at jeg ikke ville ha noen distraksjoner i klassen.  Jeg var på skolen for å klare matematikken, ikke for å gjenoppleve videregående (vet jeg høres kynisk ut, men det fungerte for meg). Men jeg måtte jo gi opp det etter hvert, og har selvfølgelig snakket med de andre i klassen i løpet av semesteret.

Godt forberedt til eksamen

Da vi hadde prøveeksamen, og jeg fikk fem, fikk jeg jo blod på tann og satte inn et ekstra gir, for tanken å kunne gå fra 2 til 5 på 4 mnd. var helt sykt! Eksamen høst 16 var utfordrende. Det føltes som mange oppgaver på kort tid, og presset gikk inn på meg, men jeg klarte fire og er utrolig fornøyd med det! Jeg ser frem til 2P matematikk denne våren, og forhåpentligvis lærerutdanning høsten 17!

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Sanna er Sonans sin chatrobot. Spør et spørsmål så får du svar. For at du skal få best mulig svar, vennligst velg hvilken skole som er mest relevant for deg.
-
Les mer: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-