Fra 3 til 6 i biologi på ett semester

Samrin Arshad (21) ble lenge hindret av eksamensangst. Nå er drømmen om medisinstudiet oppfylt!

– Det er utrolig å tenke på hvor mye bedre selvtillit jeg har nå sammenlignet med da jeg begynte på Sonans høsten 2014. Nå er eksamensangsten nesten helt borte. Jeg har klart å forbedre karakterene mine i flere fag. Forrige semester tok jeg blant annet biologi og gikk fra 3 til 6.

Samrin trekker frem lærerne på Sonans som én av de viktigste grunnene til at hun i dag stoler mer på seg selv.

– Lærerne har hjulpet meg mer enn de er klar over. De er flinke til å undervise. I tillegg er de tilgjengelige utover selve undervisningen. Det er trygt å vite at jeg har noen å snakke med når jeg er usikker, forteller 21-åringen.

Bestill gratis rådgivning

Forbedrer karakterer

Samrin har lenge drømt om å studere medisin. Selv om hun hadde gode karakterer etter å ha gått på Sonans videregående, manglet hun noen poeng for å komme inn på drømmestudiet. 

– Jeg måtte forbedre karakterene mine som privatist. Først prøvde jeg å lese til privatisteksamen på egen hånd. Men jeg skjønte fort at det beste for meg var å følge undervisningen i et klasserom.

I tillegg til å forbedre karakterene sine på Sonans tok Samrin et par realfag som kreves for å komme inn på medisinstudiet, blant annet matte og fysikk.

Profilbilde av Samrin Arshad

Motivert av andre elever

På Sonans møtte ikke Samrin bare lærere, men også andre elever med de samme ambisjonene.

– Det ble viktig for meg, akkurat som klasseromsundervisningen. Å møte andre som også hadde et mål, motiverte meg til å gjøre en ekstra innsats. Det har også betydd mye for meg å bli kjent med nye mennesker med andre perspektiver.

Samrin forteller videre at flere av medelevene hennes har blitt nære venner.

– Jeg er veldig stolt over det jeg har fått til på Sonans, både faglig og personlig. På Sonans har jeg møtt alt fra single gutter i 20-årene til mødre i 30-årene. Det har vært en viktig del av utviklingen og utdanningen min.

Skyhøye opptakskrav

De fleste som begynner på Sonans har et mål om å komme inn på høyere utdanning. Da kan kravet om et høyt karaktersnitt være en tung bør å bære.

– For meg kunne det bli litt i overkant å skulle forholde meg til kravene som stilles for å komme inn på medisinstudiet. Derfor forsøkte jeg å ha fokus på hva jeg faktisk skal lære og kunne, ikke hvilket tall som skulle settes på kunnskapen min. Denne måten å tenke på har også vært til stor hjelp i forhold til eksamensangsten min, avslutter hun.

 Les om hvordan det gikk da Samrin fikk svar fra Samordna opptak

Sjekk hvor nærme du er ditt mål med vår karakterkalkulator. 
Gå til karakterkalkulator

Skriv ny kommentar